Voel je thuis

De 7 beste plekken om te lunchen in Bergen

..na een bezoek aan ons kantoor of een bezichtiging in de buurt.

De Dutch Houses makelaardij is gevestigd in het pittoreske Bergen. Bergen is een gemeente vol kunst, cultuur en natuur. Het dorp heeft een groot aantal kunstenaars gehuisvest en daar is in heel Bergen veel van terug te zien. Naast de iconische Ruïnekerk zijn er veel andere leuke sightseeings waar je op een gehuurde fiets naar toe kan rijden. Bergen is bosrijk en groen, maar ook rondom het dorp is veel natuur te vinden. Denk aan het strand bij Bergen-/ Egmond aan Zee en de duinen van Schoorl.

Na een bezoek aan ons op de Eeuwigelaan of na een bezichtiging in of in de buurt van Bergen, is het daarom geen straf om nog even de buurt te verkennen. Om de dag compleet te maken, kan je lunchen in één van de gezellige cafés of restaurants. We hebben onze favoriete lunchplekjes op een rijtje gezet:

  1. ‘T ParkjeWie Bergen kent, kent Bistronomie ’t Parkje. Vanuit de Bistronomie, gevestigd in één van de oudste panden van het dorp, heb je uitzicht op de Ruïnekerk, het historische icoon van Bergen. Een sfeervolle plek om te lunchen of dineren. Met het vier seizoenen-terras, heb je tijdens de wintermaanden ook gewoon de keuze om buiten plaats te nemen. Wat ‘T Parkje vooral onze favoriet maakt, zijn de veelal biologische ingrediënten van lokale leveranciers en de producten uit eigen biologische moestuin.
  2. Bergen Binnen‘Waarom niet’? Met een slogan zoals deze kan je bijna niet anders dan even naar binnen wandelen. Ochtend, middag of avond, bij Bergen Binnen kan je terecht. Een gezellige sfeer en goed eten staat centraal bij dit restaurant. Wij kunnen hier genieten van een verse kop koffie in de ochtend of een heerlijke soep met salade tijdens de lunch. Met mooi weer strijken wij ook graag neer op het terras, die overigens omringt is met een scherm en kachels.
  3. Hemmingways Winterlodge;Op zes kilometer afstand van Bergen, vind je Bergen aan Zee. Hier trekt Hemingway’s Beach Restaurant veel gasten. Tijdens de wintermaanden zijn de deuren van Hemingway’s Winter Lodge geopend. Naast een warme wintergloed en open haard, kun je ook genieten van een nieuwe winterkaart. Stijlvol, warm en goed eten. Dit restaurant is er zeker een om bezocht te hebben.
  4. Loetje BergenIn Noord-Holland, en de rest van Nederland, is Loetje een begrip en ook in Bergen is dit restaurant te vinden. Soms is het erg fijn te kiezen voor het bekende, doordat je weet dat de kwaliteit goed is. Je hier kan altijd binnenlopen zonder reservering. Wij zijn fan van de sfeer in het restaurant en uiteraard van de locatie aan ‘het plein’. Ook Loetje heeft een terras met uitzicht op de historische ruïnekerk.
  5. Gasterij ‘t WoudKnus, lekker en nostalgisch. Zo zouden wij ‘t Woud beschrijven. Wanneer je van Bergen naar Egmond rijdt, kom je aan de rand van de duinen Gasterij ‘T Woud tegen. Wij vinden het interieur van dit restaurant fantastisch; veel maritieme accessoires van oude scheepwrakken en strandvondsten. Er hangt een warme en huiselijke sfeer, waardoor wij hier ook regelmatig binnenstappen/terugkomen. Dat, én door het kwalitatief goede eten.
  6. Fabel’s Eten & DrinkenWanneer je een straat verder dan ‘het plein’ loopt, kom je bij Fabel’s Eten & Drinken. Elke dag van het jaar is dit restaurant geopend, dus je zal er altijd terecht kunnen. Naast een sfeervol restaurant hebben ze ook een gezellige bar en mooie tuin. Wij komen graag bij Fabel’s, omdat zij hun eigen kunst of tijdelijke exposities hebben hangen. Daarnaast is ook het eten ook erg lekker, wat het geheel tot een goede lunchplek vormt.
  7. Restaurant Julie’sRestaurant Julie’s is midden op ‘het plein’ gevestigd, waardoor je kan genieten van uitzicht over het centrum van Bergen. Wij lunchen regelmatig bij Julie’s, maar ook voor speciale gelegenheden kunnen we altijd bij deze locatie terecht. Een high tea, high wine of gewoon een borrel? Restaurant Julie’s biedt een geschikte locatie met arrangementen aan. Dit restaurant behoort tot een van onze favorieten door de sfeervolle inrichting en het heerlijke eten.

Wil je graag meer informatie of langskomen op kantoor? Twijfel niet om in contact te komen. We staan altijd voor je klaar en leren je graag kennen.