De service van Dutch Houses stopt niet bij de sleuteloverdracht

Lees hieronder het artikel over The Dutch Houses op flessenpostuitbergen

In november vorig jaar werd de samenwerking tussen Gonda, Monique en Linda beklonken aan hetzelfde tafeltje in de Pilaren waar wij terugkijken op bijna een jaar lang huizen verkopen, aankopen, verhuren en aanhuren.

IJzersterk trio met kennis van aken
Gonda begon 17 jaar geleden in de huizen business als een van de oprichters van Aan Zee vakantiehuizen, ze kent bijna ieder huis in de omgeving en ze is een vertrouwd gezicht in het Bergense. Monique werkt al 12 jaar als verkoopmakelaar en voor haar was de tijd rijp om haar jarenlange ervaring te gebruiken om voor zichzelf te beginnen. Linda was een van de eerste klanten van Aan Zee en verhuurde haar villa via Gonda. Met haar marketingachtergrond en haar expertise op het gebied van aanhuur, verhuur en styling maakte zij het plaatje compleet. Een ijzersterk trio met alle kennis in huis voor aanhuur, verhuur en aankoop van uw nieuwe (t)huis of de verkoop van uw oude (t)huis.
The Dutch Houses staat voor kwaliteit: ieder huis krijgt een heus paspoort met daarin de unique selling points en een persoonlijke note van de huidige eigenaar.

‘Eigenlijk worden al onze klanten een beetje familie’

Omdat ze de klant alleen topservice willen bieden, nemen ze niet teveel huizen in portefeuille. Het aanbod is zeer bijzonder en bestaat alleen uit huizen waar ze zelf zouden willen wonen. De service gaat ver: nieuwe bewoners worden niet aan hun lot overgelaten: “Wij leren onze klanten goed kennen en nemen ze aan de hand want we willen dat zij zich snel thuis voelen in hun nieuwe woonplaats en bij The Dutch Houses natuurlijk. De meeste klanten hebben wij voor het leven: regelmatig huren zij eerst om te kijken hoe een woonplaats bevalt, daarna mogen we een huis voor ze aankopen”, vertelt Gonda.
Wij merken wel dat de gun factor groot wordt, veel klanten komen terug en veel leads komen binnen op aanbeveling. “Behalve dat het kantoor van ons gevestigd is in Bergen, zijn we actief binnen een straal van 30 km”, vertelt Linda. The Dutch Houses huurde bijvoorbeeld een huis aan in Groote Keeten voor een familie uit Tanzania, dit beviel zo goed dat de familie later een huis liet aankopen door The Dutch Houses in dezelfde omgeving.

Property viewing event: alleen voor écht geïnteresseerden
De dames geloven niet in alleen Funda: zij willen het te verkopen huis meer op maat aanbieden. Bijvoorbeeld middels een property event, waarvoor alleen gescreende en écht geïnteresseerde kopers zich via een gastenlijst in kunnen schrijven, wordt uw huis gepresenteerd. Daarnaast worden kopers die bij uw huis passen persoonlijk uitgenodigd: “The Dutch Houses heeft een unieke samenwerking met Sotheby’s Real Estate en mag gebruik maken van hun netwerk van 30.000 potentiële kopers. Onder het genot van een bubbel en een hapje wordt uw huis doelgericht aangeboden en heeft u geen last van kijkers die alleen nieuwsgierig zijn.”

The Dutch Houses staat voor de details: onderzoek naar zaken als bestemmingsplan, publiek- en privaatrechtelijke aspecten of het technische en financiële beheer van uw huis nemen zij u graag uit handen.

Elkaar versterken
Niet alleen de service gaat ver, ook de presentatie en de after-sales zijn top of the bill. De verhuizing kan van A tot Z geregeld worden indien gewenst, u hoeft alleen uw kleding nog in de kast te hangen. Op tafel staat een taartje van de beste patisserie in het dorp, een bos verse bloemen van de plaatselijke bloemenwinkel en een flesje wijn van de wijnhandel om de hoek. “Wij werken veel samen met plaatselijke ondernemers die hetzelfde denken over service en dienstverlening als ons. Samen kan je elkaar versterken en we zijn altijd op zoek naar meer samenwerkingen”, aldus Gonda. Mocht u hier interesse in hebben dan willen zij graag een keer met u om de tafel.
The Dutch Houses staat voor samenwerken: van de bloemenwinkel op de hoek tot sponsoring van de tennisbaan en de Zwarte Schuur. Samen staan we sterk!

Kansen in tijden van corona
Waar eerst de focus op relocation service voor expats en verhuur voor particulieren lag, focust The Dutch Houses zich nu meer op aankoop en verkoop. “Er komen door corona minder expats naar Nederland maar wij kijken niet naar wat niet kan, we kijken liever naar wat wel kan”, aldus Linda. Zo merkten zij dat klanten behoefte kregen om te verhuizen van de stad naar het platteland omdat zij een grotere tuin wilden of bijvoorbeeld een werkkamer aan huis, nu er steeds meer thuis gewerkt wordt. “De files zijn hierdoor ook nagenoeg verdwenen dus je kunt nu ook best iets verder van je werk gaan wonen”, zo vult Monique aan. Niet alleen Bergen is in trek, ook het gebied boven Bergen zoals Breezand en Callantsoog, en de lagere m2 prijs aldaar is natuurlijk ook gunstig. De dames werken sinds ze deze signalen kregen voor de markt uit: zelfs huizen die nog niet te koop zijn maar die wel passen bij de klant proberen zij te bemachtigen en vaak met succes.

Waar kunnen we u bij ondersteunen?