TE KOOP

Jisperweg 2 Noordbeemster

Prijs op aanvraag

Mail onsBel ons
Rietgedekte stolpboerderij
Indrukwekkend landgoed
Volledig herbouwd in 2007
Perceel van 11.515 m2

Op een centrale locatie te midden van Unesco Werelderfgoed de Beemster bevindt zich deze authentieke boerderij “de Uilenhoeve”.

Een indrukwekkend landgoed, waar werken en wonen op een duurzame manier samenkomen. Gelegen in de ‘gouden’ driehoek tussen Amsterdam, Hoorn en Alkmaar ademt de traditionele stolpboerderij historie. Ooit gebouwd in 1640 en volledig herbouwd in 2007, waarbij het behoud van de karakteristieke bouwstijl, comfort, luxe, duurzaamheid en energiezuinig bouwen de uitgangspunten waren. En dat is meer dan gelukt. Een hedendaagse, imposante stolpboerderij in een historisch jasje.

De Uilenhoeve is gelegen op een erf dat zeer kenmerkend is voor de Beemster. Op een perceel van 11.515 m2 treft u rondom de rietgedekte stolpboerderij een grote fruitboomgaard, weidsheid en mooie vergezichten. De boerderij is gebouwd met handgemaakte gevelstenen en op de voorgevel prijkt trots haar naam: “de Uilenhoeve”. Binnen bevindt zich verder alles wat u zich kan wensen; een adembenemend eiken gebint, grote open living, gedetailleerd balkenplafond, bourgondische dallen, antieke plavuizen, eiken vloeren, authentieke witjes en mooie uitgewerkte hardhouten kozijnen.

Deze karakteristieke stolpboerderij heeft de volgende indeling:

Begane grond:
Middels de ruime entree bereikt u door dubbele, glazen deuren de living. Daar heeft u direct zicht op de blikvanger van de boerderij: het grote eiken gebint, dat midden in de grote, gezellige open living staat. De imposante balken plafonds, de exclusieve trap naar boven en de omvangrijke vide, die rondom de gehele boerderij loopt, maken het plaatje compleet. De woonkamer bestaat uit één grote living van ruim 250 m2. De antieke plavuizen en Bourgondische dallen, met vloerverwarming vindt u hier over de gehele woonoppervlakte. De handgemaakte heerlijk grote, luxe woonkeuken, met Belgisch hardstenen aanrecht en eiland en prachtig groot fornuis, nodigt uit om de meest culinaire hoogstandjes te bereiden. Verder kunt u lunchen en dineren aan de eethoek met mooie vergezichten, in de avond genieten bij de open haard met mooie schouw of kunt u ontspannen in een riante zithoek bij de televisie. Aan alles is gedacht. Verder vindt u op de begane grond toegang tot de op maat ontworpen bibliotheek, toilet met authentiek Engels sanitair, technische ruimte en de fitness met sauna en doucheruimte

Eerste verdieping:
Dan nemen wij u graag mee naar de eerste verdieping, waar zich vijf riante slaapkamers bevinden en twee luxe badkamers met dubbele wastafels, douche en separaat toilet. Ook hier komen de antieke plavuizen, de eiken vloeren, authentieke witjes en het Engels sanitair weer terug. De hoofdslaapkamer met unieke balkenstructuur en frans balkon is uitgerust met airconditioning, heeft een badkamer ensuite en een walk-in closet.
De gehele boerderij is duurzaam gebouwd en beschikt dan ook over energielabel A. Zo is er een aard warmtepomp aanwezig die ook in de zomer koelt, een warmte terug-win installatie en maar liefst 110 zonnepanelen op de naastgelegen kapberg. U heeft dan ook geen energiekosten. Alle ruimtes hebben verder het comfort van een eigen thermostaat. Daarnaast beschikt de boerderij over een centraal stofzuigersysteem, rookmelders, alarminstallatie, camerabeveiliging en glasvezelinternet.

Tuin:
De verzorgde tuin ligt rondom de boerderij, omringd door groen, sloten en ongekende privacy. Door de diverse openslaande deuren in de living bereikt u de terrassen. Tevens vindt u buiten een brongas installatie, met welsloot, een kenmerkend, authentiek detail van het Werelderfgoed de Beemster. Verder is er op het perceel een geheel geïsoleerde schuur aanwezig met diverse sanitaire voorzieningen en een grote kapberg waar u de auto’s kunt parkeren.

Kantoor:
De boerenstal op het perceel wordt op dit moment gebruikt als kantoor. Zowel wonen als/en werken maakt dit gehele object dan ook mogelijk. Het kantoor is ingedeeld in diverse vertrekken.
Alle voorzieningen zoals airco, een keuken en diverse sanitair vindt u hier terug. Aan de achterzijde van het kantoor bevindt zich nog een tweede deel, binnen de stal, dat u voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Opslag, paardenstalling, uitbreiding kantoor, alles is mogelijk.
Dit huis kan ook zonder kantoor worden gekocht, informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Locatie:
Van de 4 dorpen in de Beemster is Noordbeemster de kleinste. Ontstaan als een lint van huizen en boerderijen. Daartussen ontwikkelden zich winkels, een school en een café. De statige boerderij is goed te bereiken, ligt ca. 20 minuten rijden vanaf Amsterdam. Omringd door prachtige natuur maakt dit een perfecte uitvalsbasis voor gezinnen en expats.

Bezichtiging of meer informatie aanvragen?

Deze site is beschermd met behulp van reCAPTCHA waarbij de Google privacyverklaring en algemene voorwaarden van toepassing zijn.